23948sdkhjf

”Se er verksamhet med nya ögon” Hallå där, Jonas Torstensson!

När Recyclingdagen med tema skrot och metall arrangeras i Stockholm den 18 april är en av talarna Jonas Torstensson från Torstensson Art & Design, formgivare som bland annat ligger bakom priserna som delas ut på Återvinningsgalan.

Vad kommer du att presentera på Recyclingdagen?

Jag kommer att tala om olika projekt där vi arbetet med återbrukat stål/metallskrot i utsmyckningar där skrotets form är en stor, viktig del i utformningen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Möjligheterna är stora med den ökande medvetenheten om cirkulärt tänkande inom exempelvis fastighetssektorn. Utmaningarna är som vanligt att få komma in tidigt i projekten för att inspirera till nytänkande.

Hur vill ni bidra till en ökad cirkularitet för metaller och kritiska råvaror?

Genom att visa på hur fint det kan bli när man återanvänder skrot med den form det har i en utsmyckning eller produkt där det får en ny funktion. Skrotets utseende skapar nya formspråk, till exempel ett staket av återanvända cykelramar. Vi vill Inspirera och visa på materialens värde så som det är, det ger nya spännande förutsättningar till utformning samtidigt som det sparar energi och utsläpp att använda det som redan finns.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag hoppas att deltagarna blir inspirerade att se på sin verksamhet med nya ögon, att se sin verksamhet från ett annat håll och kanske hitta nya affärsmöjligheter. Jag hoppas få kontakt med nya spännande material och nya samarbeten.

Tack Jonas Torstensson!

Mer info om konferensen, det kompletta programmet och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Recyclingdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078