23948sdkhjf

Från Ikea till Erikshjälpen – ”Kan uppnå verklig tillväxt”

Jerker Sandell blir ny verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand

Efter fem år som verkställande chef för barnrättsorganisationen Erikshjälpens second hand-kedja kommer Anette Alm Gustafsson lämna sin post i sommar. Hennes ersättare blir Jerker Sandell, som i dag är ekonomichef för Ikea Jönköpings marknadsområde.

– Jag har en passion för att se både människor och resultat växa. Genom att vara öppna för utveckling tror jag att vi kan uppnå verklig tillväxt i verksamheten. Nu ser jag fram emot att vara en röst för att skapa verklig förändring. Att göra cirkulär konsumtion till ett naturligt beteende hos fler konsumenter, säger han i ett pressmeddelande.

Erikshjälpens butiker är ideellt drivna, men tanken är att utveckla verksamheten.

– Jerker är en erfaren chef och ledare med stor erfarenhet av försäljning och utveckling av butikskoncept. Samtidigt är han djupt rotad i de värderingar som bär upp Erikshjälpen och kommer kunna hantera utmaningarna som ligger i att leda och utveckla en verksamhet som är både ideell och kommersiell. Vi ser fram emot att få välkomna Jerker in i Erikshjälpens ledning, kommenterar Mattias Ingeson, generalsekreterare för Erikshjälpen och ordförande i Erikshjälpen Second Hand.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08