23948sdkhjf

Premiärhelg för städinsats–16 ton skräp insamlat!

Det blev en lyckad premiärhelg i början av maj för en av Sveriges största miljöinsatser, ”Klara, färdiga, städa!”

Tusentals idrottsungdomar på 166 platser över hela landet samlade då in sammanlagt 16 ton skräp. Nu kraftsamlar organisationerna bakom insatsen, ICA Stiftelsen och idrottens miljöorganisation Städa Sverige, inför höstens andra omgång då ytterligare runt 70 platser städas. Till nästa år görs en förändring för att ytterligare fokusera insatsen genom att samla alla städinsatser till samma helg i början av maj med målet att bräcka årets totalt cirka 240 städuppdrag.

Klara, färdiga, städa! har på sex år växt till den största städning som Städa Sverige organiserar och täcker nu i stort sett hela landet.

Under premiärhelgen städade sammanlagt 166 föreningar och lag i 52 kommuner över nästan hela landet. Varje förening och lag städade ett offentligt område i sin närmiljö och fyllde sammanlagt 1910 säckar med skräp, vilket motsvarar en vikt på uppskattningsvis 16 ton. Det skräp som städande föreningar plockar är främst plast, papper och glas, men det handlar också om annat som husvagnsdörrar, kläder, elektronikskrot och färgburkar.

Vad gäller bidrag till klubbkassan delar de medverkande föreningarna på totalt 1 006 000 kronor, som går till såväl deltagande i cuper som läger, ridskolehästar, omkostnader vid bortamatcher, utrustning och träningshjälp för att minska risken för knäskador.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141