23948sdkhjf

Strategiskt samarbete kring låg- och medelaktivt avfall

Uniper och Studsvik har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal om verksamhet i Norden och Baltikum och på utvalda marknader i Europa.

Att minimera den totala ägandekostnaden är avgörande inom kärnkraftsindustrin, särskilt när det gäller avveckling och avfallshantering. Därför kommer Uniper och Studsvik enligt ett pressmeddelande att kombinera sina erbjudanden för specifika verksamheter på dessa marknader för att kunna erbjuda kostnadseffektiva lösningar med högsta säkerhet, effektivitet och kvalitet i åtanke.

Studsvik och Uniper är två företag med kompletterande styrkor. Uniper har lång erfarenhet av att driva kärnkraftsverksamhet och har dokumenterad expertis inom storskalig avveckling och nedmontering av kärnkraft. Studsvik erbjuder kunskap och teknik som är skräddarsydd för avfallsminimering och behandling, samt betydande praktisk erfarenhet av avvecklingsplanering och genomförande.

Partnerskapet omfattar ett exklusivt samarbete på marknaderna i Norden, Baltikum och Belgien kring Studsviks innovativa inDRUM-teknologi, en patenterad metod för behandling av drifts- och problematiskt avfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078