23948sdkhjf

Europeisk storfusion inom returfiberkartong?

Två av Europas största tillverkare av returfiberbaserad kartong - österrikiska Mayr-Melnhof (M-M) och italienska Reno de Medici (RdM) - har starka planer på att gå ihop! En fusion mellan de båda företagen skulle resultera i en sammanlagd tillverkningskapacitet på cirka två miljoner årston returfiberkartong, vilket skulle göra ett sådant bolag till det tveklöst största i Europa inom detta område.

Fusionsplanerna började ta fart i mitten av november, när M-M aviserade att man tänkte öka sitt aktieinnehav i RdM från de drygt 5 procent, man köpt upp i slutet av 1997, till drygt 20 procent. Samarbetet med RdM, som bildades så sent som 1997 genom en fusion mellan gamla Reno de Medici och Saffa-Sarrio, har dock varit så framgångsrikt att man från M-M:s ledning nu tycker att det är lika bra att man gör en full sammanslagning av de båda företagen.

Förhandlingarna är inte helt slutförda, men allt talar för att fusionen blir av. Som en del i överläggningarna har t ex företagen redan kommit överens om att M-M helt tar över RdM:s kartongfabrik Kolicevo Karton i Slovenien för en kostnad av 41 miljoner dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063