23948sdkhjf

DEMOTECH växer

Demoleringstekniska mässan, DEMOTECH, går ihop med bygg- och anläggningsbranschens största mässa NordCon och har skrivit ett gemensamt avtal med Elmiamässan i Jönköping och Älvsjömässan i Stockholm. DEMOTECH blir därför ännu större och når fler presumtiva kunder och besökare. Mässan arrangerades senast i september förra året vid Infra City, Inframässan, norr om Stockholm, och var då en jättesuccé, men kommer nu, i och med samgåendet med NordCon, att hållas redan i november 2001 vid Älvsjömässan i Stockholm. När mässan för första gången arrangerades 1998 var det den första i sitt slag i världen. Sedan dess har liknande mässor, fast mest lokala mässor anordnats runt om i världen. DEMOTECH är dock unik eftersom den innefattar samtliga grenar inom demoleringsbranschen.Normalt sett brukar mässan hållas jämna år, men istället ändras det nu till udda år, med början i år.

DEMOTECH riktar sig till entreprenörer, byggföretag, tillverkare, säljbolag och uthyrningsfirmor med verksamhet inom:Håltagning, slipning och fräsning, rivning av byggkonstruktioner, tung och avancerad demolering, krossning och återvinning av rivrester, sanering, jordrening och utlastning av rivningsrester.Den del inom byggindustrin som för närvarande växer mest är just demoleringsindustrin. Metoderna för rivning och demolering blir allt mer avancerade och förfinade och det krävs mycket av en rivnings- eller återvinningsentreprenör idag. Olika metoder inom demoleringsbranschen håller på att vävas samman genom att en traditionell rivningsentreprenör även arbetar med håltagning, sanering och återvinning av rivningsrester.

Mässan riktar sig framförallt till den nordiska marknaden, men har också rikligt besökts av europeiska och andra internationella intressenter. Förutom utställare från Sverige, de övriga nordiska länderna samt andra europeiska länder märktes besök ända från Brasilien. Därför är man från mässans håll stolt över att kunna kalla den för "Pan-europeisk". Unikt var att många av företagen gjorde affärer direkt vid montrarna.DEMOTECH 2000 besöktes av drygt 2100 personer, varav 300 kom från europeiska och mer fjärran marknader.

Mässan arrangerades av SCOP AB, som är en byrå för marknadskommunikation. SCOP AB har sedan lång tid tillbaka arbetat med företag relaterade till demoleringsindustrin.

Av: Martin Dyberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128