23948sdkhjf

Miljöförbättringar hos Assi

Assi Domän visar på miljöförbättringar på flera prioriterade områden.
Företaget har minskat energianvändningen med tjugo procent, minskat utsläppen av försurande ämnen med 25 procent samt minskat utsläppen av koldioxid med 25 procent. Detta framgår av Assi Domäns årsredovisning och miljöredovisning 2000 som offentligjordes igår. Förbättringarna redovisas i form av de miljöekonomiska nyckeltal som Assi introducerat. Nyckeltalen uttrycker verksamhetens resursanvändning och miljöpåverkan i förhållande till roduktionsvolym. Övriga nyckeltal relaterar till en långsiktig hållbar utveckling.
Utsläppen av koldioxid är en större minskning än vad Sverige förbundit sig att åstadkomma för att begränsa växthuseffekten. Den växande skogen spelasr en ganska stor roll i det här sammanhanget. Tillväxten sker genom fotosyntesen som innebär att koldioxid binds i den växande skogen och blir därmed en så kallad kolsänka.
Under förra året blev Assi Domän upptaget på aktieindexet Dow Jones Sustainability Group Indexes. De listar de bästa företagen avseende förutsättningarna de har för att nå sina mål och ta sitt ansvar för bland annat miljöfrågorna.
Årsredovisningen finns att läsa på Assi Domäns hemsida: www.asdo.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063