23948sdkhjf

DanMiljö jubilerar med många nyheter

Skandinaviens största miljöfackmässa, DanMiljö, som går av stapeln 9-11 april nästa år i Messecenter Herning i Danmark.
- Det är tionde året i rad som mässan hålls, därför vill vi i samband med det komma med ett antal nyheter, säger projektledarna Carsten Dahl och Jörgen Christensen.
En del av nyheterna på mässan blir att införa två helt nya delar. Kommunalteknik och Miljökompetens. Samtidigt som mässdeltagaren ser på miljöteknik kan man också få inblick i teknik och know-how, verktygsnyheter, infrastruktur, vägar och trafik samt kommuner och grönområden.
- Information och rådgivning spelar en större roll på miljöområdet. Och det är huvudtemat i sektorn Miljökompetens, där några av nyckelorden är: miljöforskning och utbildning, miljöcertifiering och märkning, IT och grön ekonomi, berättar de båda projektledarna.
En annan av nyheterna blir att det kommer finnas ett uppfinnartorg, där mässdeltagarna kan träffa studenter som arbetar med konkreta miljöprojekt.
-Utöver stora och komplicerade problem är miljödebatten fylld av fördelaktiga handlingsmöjligheter för att tänka nytt - också i näringslivet. Detta ser vi på DanMiljö-mässan, där den senaste utvecklingen inom miljöindustrin blir presenterad. Danskt vetande och teknologi har vunnit fotfäste på den internationella marknaden och jag är överbevisad om att nu ännu öppnas ännu fler möjligheter i framtiden. Ofta blir nya miljökrav uppfattade som ekonomiskt förkasstligt och besvärligt men det brukar visa sig att de skarpa danska miljökraven kan bli en värdefull plattform för näringslivet för att lägga sig i täten, säger miljö- och energiministern i Danmark, Svend Auken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063