23948sdkhjf

Skoltävling om återvinning avgjord

Annerstaskolans 4-5 C i Huddinge och klass 5 Blåklintskolan i Mjölby får dela på förstapriset i Förpackningsinsamlingen och Håll Sverige Rents tävling Myriaden som gick ut på att producera ett tidningsreportage om återvinning.
Priset på 25 000 kronor(avsett att användas till en klassresa eller liknande) får de båda vinnarna dela på. Juryn, som består av representanter från FPI och Håll Sverige Rent, skriver följande i sin motivering:
" Årets tävlingsuppgift i Myriaden 2001 var att producera ett tidningsreportage. De båda vinnarna har båda genomfört sin uppgift på ett imponerande sätt. Genom att producera varsin återvinningstidning med en mängd olika infallsvinklar har de lyckats ta ett helhetsgrepp på återvinningen i sina respektive kommuner. De har båda gjort ett gediget researcharbete med intervjuer, opinionsundersökningar och de har kartlagt människors återvinningsvanor. De har visat en fantastisk påhittighet, smittande nyfikenhet och sprudlande kreativitet. Reportagen har ett högt läsvärde och hade passat i en vanlig dagstidning. Eftersom de båda klasserna är mycket värdiga vinnare av Myriaden 2001 har juryn valt att låta klasserna dela på priset".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11