23948sdkhjf

Lund blev Sveriges återvinningskommun

Av de åtta kommuner som nominertas till årets återvinningskommun valdes till slut skånska Lund. Arrangörerna Förpackningsinsamlingen, Svenska Kommunförbundet, RVF samt stiftelsen Håll Sverige Rent valde efter nogrann genomgång av de nominerade kommunernas ansökningar alltså Lund.
Utmärkelsen delas ut för andra gången. 1999 var det Trollhättan som förärades utmärkelsen. Syftet med utmärkelsen är att premiera de kommuner som bedriver ett aktivt miljöarbete inom området för återvinning.
De övriga nominerade kommunerna var: Gävle, Helsingborg, Kalmar, Luleå, Solna, Vårgårda och Västerås.
Juryns motivering av Lunds kommun:
" Lunds kommun har på ett imponerande sätt tagit ett helhetsansvar för arbetet för miljö och återvinning inom kommunen. Arbetet med återvinning inleddes redan på 80-talet och staden är en av pionjärkommunerna när det gäller insamling av återvinningsbart material. Under de senaste åren har Lunds kommun arbetat aktivt med att minska avfallsmängderna från hushållen och istället öka återvinningen, vilket har lyckats över förväntan. Lunds kommuns arbete för miljö och återvinning är så framgångsrikt att det även rönt internationellt intresse".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063