23948sdkhjf

Nytt starkt miljöhandlingsprogram

EU:s miljöministerråd har enhälligt antagit ett nytt miljöhandlingprogram. Programmet som är det sjätte i ordningen är en viktig del av hållbar utveckling för EU:s miljöpolitik de närmaste tio åren.
- Programmet är skarpot, tydligt och uppföljningsbart. Det kommer att innebära en radikal förändring för Europas medborgare, säger miljöminister Kjell Larsson.
Fyra prioriterade områden lyfts fram där handling krävs. Områdena är klimat, biologisk mångfald, hälsa och miljö samt hållbar resursanvändning och avfall.Kommissionens förslag till program har skärpts betydligt av rådet, i samarbete med europaparlamentet. Det gäller till exempel mål, tidtabeller, utveckling av strategier, miljöintegration, förhållandet till kandidatländerna och EU:s globala ansvar för hållbar utveckling.Alla miljömålen ska vara uppfyllda inom tio år. Sju strategier ska utvecklas av kommissionen för att fastställa ytterligare kvantifierbara och tidsbestämda mål. Strategierna omfattar luftkvalitet, marin miljö, resursanvändning, bekämpningsmedel, avfallsåtervinning, markfrågor och stadsmiljö.Mer information om programmet kan fås på www.miljo.regeringen.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063