23948sdkhjf

IBEX reENERGY teknikseminarier

Under två dagar, 13-14 juni, hölls fyra parallella teknikseminarier IBEX reENERGY i Sollefteå och Örnsköldsvik. Ämnen som förbränning av kretsloppsbränslen och avfall, biodrivmedel och fordon, biobränslen från skog och åker samt förädlade biobränslen. Arrangör av seminarierna är Energidalen i Sollefteå i samarbete med Bioalcohol Fuel Foundation, Vattenfall AB, Sundsvall Energi och Sveriges Lantbruksuniversitet.
Under seminarierna diskuterades det och visades nya tekniska lösningar på bland annat en lösning av korrosionsproblemen i en avfallsförbränningspanna. Chlor-Out heter metoden och är utvecklad av Vattenfall Utveckling.
- Vi vill få bort alkalikloriderna, eftersom vi tror att de är de främsta orsakerna till korrosionen, sa Christer Andersson, forskningsingenjör på Vattenfall Utveckling. Nu har vi utverkat en metod som reducerar alkalikloridrna avsevärt.
Hans Nordström, från Uppsala Energi, menade i sitt anförande att förbränning är det ultimata alternativet till problemet med sopbergen.- Lönsamhetsgraden på förbränning har redan nåtts, och det är energi som behövs. Då är förbränningen ett alldeles ypperligt sätt att bli av med avfallet.Idag, torsdag, avslutas IBEX reENERGY-seminarierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063