23948sdkhjf

280 nya miljömästare

Nu diplomerar Konsum 280 butiksarbetare runt om i landet till utbildade Miljömästare. Det är en del i en landsomfattande satsning på att höja miljökompetensen och miljöengagemanget i varje butik. Miljömästarnas uppgift är att säkra Konsums miljöarbete ända ut i hyllorna och kunna svara på kundernas frågor om ekologisk mat. Detta är en ny roll i svensk detaljhandel.
De nyblivna miljömästarna har genomgått det första steget i ett utbildningsprogram i tre steg. 350 medarbetare har påbörjat utbildningen och det första målet är att det ska finnas minst en diplomerad miljömästare i alla Konsums 430 butiker. För att få kalla sig miljömästare ska man ha genomgått utbildningens första steg, klarat ett teoretiskt prov, reviderat butikens miljöplan och genomfört ett antal uppgifter i butiken.
- Det krävs en hl del miljökunskap och engagemang i butikera för at den ekologiska maten ska få ett ordentligt lyft. Det räcker inte med centralt utvecklingsarbete, avgörnadet sker lokalt i varje butik, där kunderna finns, säger Konsums miljöchef Mikael Robertsson.
Miljömästarnas arbete handlar om att på butiksnivå driva alla delar i Gröna Konsums miljöarbete. Lyfta fram det ekologiska sortimentet, informera kunder, starta lokala miljösamarbeten, säkra kälklsortering med mera. I butiken känns miljömästaren igen genom ett treklöver på namnbrickan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094