23948sdkhjf

Mera plaståtervinning i Norge!

Återvinning av plastemballage måste ökas, detta visar en färsk rapport från norska stiftelsen Östfoldforskning (STÖ) som gäller både insamling och återvinning av plastemballage från hushåll. Först då blir den samhällsekonomiska nyttan lönsam i för hållande till miljövinsten.
- Materialåtervinning av hushållsplaster är det mest lönsamma, både för miljön och samhället i övrigt, säger Ole Jörgen Hanssen och Hanne Lerche Raadal, två av forskarna bakom rapporten. Att det blir en stor miljövinst med återvinning av hushållens plastprodukter är allmänt känt. Och det finns heller inga tvivel om att det är bra för miljön om platsemballage återvinns.
- Det är fullt möjligt att samla in och återvina ännu mer än vad som görs diag, säger Peter Sundt, administrativ direktör hos Plastretur AS.
Kommunerna som ingått i studien Hamar och Drammen, har både fastighetsnära insamlingssystem och lämningsstationer. Forskarna hävdar att det blir en mindre miljöbelastning från transporterna om man använder sig av hämtsystemetet vid fastigheterna, men det visar att det bar har en liten betydelse i det totala kretsloppet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064