23948sdkhjf

Nytt rengöringssystem för avfallskärl

I höst lanseras ett nytt och revolutionerande tvättsystem för rengöring av avfallskärl. Det är Helsingborgs bolaget Renhab som är först ut med systemet. Kärltvättsystemet har utvecklats av halländska Eleiko AB.
Systemet klarar att rengöra alla typer av kärl från 190-660 liter. Detta innebär att alla kärl vid en fastighet kan rengöras vid ett och samma tillfälle och närsomhelst på dygnet.
- Illaluktande kärl förpestar miljön för de boende och gör ibland arbetsmiljön outhärdlig för vår personal, säger Mats Elgström VD i Renhab.
Kärlet som ska rengöras tömms först på innehåll med en kärlvändare. Innehållet faller ned i en behållare på kärltvättbilen. Sedan rullas kärlet till tvättaggregatet där det automatiskt lyfts in i en spolbalja.
Kärlet spolas rent med varmvatten från ett roterande högtrycksmunstycke. Temperaturen på vatnnet är normalt 80 grader men skruvas upp till 140 grader. Kärlets lock och utsida rengörs manuellt.
- Det varma vattnet dunstar snabbt och kärlet är i det närmaste torrt när inehålet återfylls, berättar Elgström.
Leverantör för kärltvätten T3 är Eleiko AB.
- Källsortering har inneburit ökade arbetsmiljöproblem för renhållare i hela landet och vi arbetar i nära samarbete med renhållningsföretag för att lösa dessa problem, säger Bengt Larsson, VD i Eleiko.
Mer info: Bengt Larsson 035 - 16 11 00, Mats Elgström, 042 - 10 75 00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078