23948sdkhjf

Klimatpropositionen

Utsläppen av växthusgaser i Sverige ska minska med fyra procent till 2010. Och det nationella målet ska kunna nås utan att använda kolsänkor eller flexibla mekanismer. Klimatinvesteringsprogram, informationskampanjer, strategi för alternativa drivmedel, uppdrag till statliga fastighetsförvaltare att öka energieffektiviteten och minska beroendet av fossila bränslen samt grön skatteväxling är några av åtgärderna för att nå klimatmålet.
Vid kontrollstationer 2004 och 2008 ska målet följas upp och då kan regeringen föreslå eventuella ytterligare åtgärder.
- Klimatfrågan är vår tids viktigaste miljöfråga. I "proppen" utvecklar vi en klimatstrategi för framtiden. Vi presenterar en rad olika åtgärder inom flera områden som tillsammans driver utvecklingen åt rätt håll. Vi är ett föregångsland i miljöfrågor och det ska vi fortsätta att vara, kommenterar miljöminister Kjell Larsson och fortsätter:
- Vi har möjlighet att öka utsläppen men det vore fel att utnyttja denna: både miljömässigt, moraliskt och ekonomiskt. Det är vi i i-länderna som stått för de flesta utsläppen de senaste årtiondena och då måste vi också ta vårt ansvar, menar Kjell Larsson.
Mera information: miljo.regeringen.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063