23948sdkhjf

Miljöuppfinningar prisas på Danmiljö

Nuförtiden är det inte vanligt med miljöanpassade uppfinningar, därför vill nu arrangörerna på DanMiljö 2002, presentera de uppfinningar som trots allt görs för offentligheten. Med ett stort uppfinnartorg vill man skapa extra uppmärksamhet.
- Många av de miljöriktiga uppfinningarna är danska, och vi vet, att det runt om i landet forskas aktivt med fokus på att hitta nya bättre lösningar som kan förbättra miljön. Därför har vi valt att i samarbete med vår mässkomitté, arrangera en uppfinnartävling bland ingenjörsstudenter inom områdena energiteknik, färskvatten, råvarukällor och material. De inskickade förslagen kommer behandlas av en enväldig jury med bred expertis inom miljöteknik, berättar projektledaren Carsten Dahl.
Tack vare Danmarks roll som föregångsland på miljöområdet har mässan genom åren lyckats säkra sig en plats i miljömässornas superliga och man har också skapat sig en markant internationell profil. Omkring 175 länder från hela världen har besökt mässan under åren, och intresset för att studera dansk miljöteknologi bara ökar, enligt mässledningen.
- Vi har redan nu fått in 300 anmälningar från utställare från olika länder i Europa, avslutar Dahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078