23948sdkhjf

Kretsloppsproppen följs upp

Naturvårdsverket har fått regeringens uppdrag att följa upp propositionen om Ett samhälle med giftfria och resurssnåla kretslopp. Dessutom ska NV ta fram en nationell avfallsplan, att utreda om det finns god kontroll över flöden av farligt avfall och beskriva hur marknaden för avfallshanteringen ser ut. Verket ska också undersöka möjligheterna att höja kraven på avfallet som går till förbränning.
När det gäller producentansvaret ska en redovisning av uppnådda nivåer redovisas. Det åligger också Naturvårdsverket att utreda privatimporten av glasflaskor och hur återvinningen av dessa flaskor kan finansieras.
Två ytterligare uppdrag som NV har fått av regeringen avhandlar en översyn av prövningsnivåer för regeringens tillåtlighetsprövning av anläggningar för behandling av farligt avfall och det andra handlar om att utvärdera tidigare tagna regler för avfallstransporter som lett till administrativa krav på företag och myndigheter.
Boverket har fått regeringens uppdrag att utveckla styrmedlen för tillsyn och vägledning till ytterligare åtgärder och eventuellt nya delmål för byggsektorns avfallshantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11