23948sdkhjf

Färgproducenter alltmer miljömedvetna

De svenska färgtillverkarna har genom frivilliga åtgärder länge arbetat för att minska miljöbelastningen från färgtillverkningen.
Under en fyraårsperiod har mätningar av energiförbrukning, avfallsmängder och utsläpp till vatten och luft genomförts.Genom att utveckla produkterna, tillverkningsprocesserna och genom rening av avloppsvatten och utsläpp till luften har företagen inom Sveff lyckats minska färgtillverkningens miljöeffekter samtidigt som produkternas kvalitet och funktion har ersatt en stor del av lösningsmedelsburna färger med vattenburna och på andra sätt anpassat produkternas innehåll för att minska miljöbelastningen.
– Tvärt emot vad många tror arbetas det lika mycket med miljöfrågorna idag än för några år sedan då miljön ofta var i medierubrikerna. Barnscher och företag som inte tar miljöfrågorna på allvar finns helt enkelt inte kvar i framtiden, säger Olof Holmer, vd för Sveff.
Utsläppen till luft och vatten har minskat med 46 procent. Avfallsmängderna har hållits konstant och man har också lyckats sänka energiförbrukningen vid tillverkning av färg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141