23948sdkhjf

SITA vill sätta fart på konkurrensen i Kalmar

SITA vill utmana marknaden för avfallshantering och återvinning i Kalmar och omkringliggande kommuner. En omlastningsstation för avfall är redan på plats. Om kundtillströmningen fortsätter i samma takt som hittills kan det på sikt leda till etablering av ett nytt kontor i Kalmar.
Företaget har redan ett kontor i Borgholm där man ansvarar för hämtningen av hushållsavfall. Omlastningsstationen i Kalmar riktar sig till företag med erbjudande om att lämna in sitt avfall eller få det hämtat av SITA.
Magnus Ingvarsson, avdelningschef, SITA Kalmar:
– Många företag uttrycker att det är positivt att konkurrensen ökat på marknaden sedan SITA kommit till stan. Vi vill ge företag och verksamheter en ny möjlighet att bedöma om dagens återvinningslösning är effektiv och miljöriktig och om de betalar ett konkurrenskraftigt pris för sin avfallshantering. För många företag är det viktigt att kunna visa upp en grön profil och vi har beprövade lösningar för både farligt avfall och butikernas matavfall.

Ett företag i Kalmar som nappat på SITAs erbjudande är Sehammars Husvagnar.
– Det är bra att det nu finns fler företag som tar hand om och återvinner avfall här i Kalmartrakten. Vi får hjälp med att forsla bort bland annat brännbart avfall, plast, wellpapp samt farligt avfall. SITA tar ett helhetsgrepp och har utbildat oss i hur avfallet ska sorteras korrekt, säger ägaren Kenneth Sundberg.

Mårten Widlund, vd SITA Sverige, ser en etablering av ett kontor i Kalmar som en möjlighet på sikt.
– Genom att alltid finnas nära kunderna har vi vunnit ett förtroende som gjort SITA till ett av Sveriges ledande återvinningsföretag. På sikt är det därför vår ambition att låta företag och privatpersoner i Kalmar med omnejd dra nytta av hela vår kompetens inom avfallshantering och återvinning. Vi gläder oss åt den goda kundströmningen till vår omlastningsstation och om efterfrågan håller i sig finns ett nytt kontor definitivt på agendan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125