23948sdkhjf

Tunnelbanan kan få sopsortering

Stockholms tunnelbana kan få kärl för sopsortering istället för dagens papperskorgar. I arbetet med Stockholms läns landstings nya miljöprogram driver Kristdemokraterna bland annat frågan att resenärernas avfall ska tas om hand bättre.
- Det ska vara lätt att vara miljövän. De allra flesta stockholmare källsorterar. Det tycker vi att man ska kunna göra i kollektivtrafiken också. Den som reser med tunnelbanan ska kunna sortera tidningar, metall, glas och brännbart avfall direkt på perrongen. Med tanke på att tunnelbanan har drygt en miljon påstigande varje dag skulle vi kunna göra en enorm insats för ett hållbart samhälle, säger Karl Henriksson, (kd), gruppledare i trafiknämnden.
Han fortsätter:
- Att åka med SL är redan idag ett bra miljöval. Kollektivtrafiken är oerhört mycket mer miljösmart än att köra egen bil och hela SL:s landburna trafik kommer att vara fossilfri till år 2020. Men det kan bli ännu bättre. I ett växande Stockholm behöver vi ta hand om vårt skräp på ett betydligt bättre sätt än nu, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078