23948sdkhjf

Adoption av återvinningstation

Idag sker en "dopceremoni" i Sigtuna, där en idrottsförening, valt att adoptera en återvinningsstation för resten av året.
Sigtuna kommun vill att ordningen vid ÅVS:erna ska bli bättre. För att nå detta mål ska samarbetet med FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, som är ansvariga för alla landets återvinningsstationer, fördjupas. Därutöver är det en gemensam önskan mellan kommunen och FTI att det lokala föreningslivet ska få möjlighet att delta i arbetet. Detta har nu möjliggjorts med att fyra föreningar valt att adoptera var sin station. Märsta IK adopterar stationen vid Märsta C, Märsta scoutkår adopterrar stationen på Dragonvägen, Sigtuna somaliska kultur- och idrottsförening adopterar stationen i Valsta C och Sigtuna IF adopterar stationen vid John Åkerlunds väg. Återvinningsstationen i Rosersberg är ännu möjlig att adoptera.
Projektets initiativtagare, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna, Lars Bryntesson (s), och miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (mp) håller tillsammans med FTI:s vd Kent Carlsson, en ceremoni för Sigtuna IF vid en av återvinningsstationerna i Sigtuna idag kl 17.
- I Sigtuna kommun ska det råda nolltolerans mot nedskräpning och vandalisering. Det är därför glädjande att fyra föreningar i kommunen valt att adoptera var sin återvinningsstation. Genom detta kan ordningen förbättras, vilket gör att kommunen blir både snyggare och tryggare, säger Lars Bryntesson och Pierre Cengiz-Edstrand i ett gemensamt uttalande.
- Vi vill självklart ha god ordning på våra återvinningsstationer. Dessa är endast till för hushållens förpackningar och tidningar men alltför ofta läggs där också annat avfall. Genom det fördjupade samarbete med kommunen och kommunens föreningar vill vi skapa en förebild för andra kommuner. Vi vill visa hur ett samarbete kan utformas och vilka resultat det kan ge, säger Kent Carlsson, FTI.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078