23948sdkhjf

OP expanderar så in i Norden

Det skånska maskinförsäljningsföretaget OP System har sålt Doppstadtmaskiner i 25 år. Detta har nu lett fram till att det tyska företaget givit OP System förtroendet att utveckla försäljningen och service på hela den skandinaviska marknaden. Först ut är Danmark och Norge under 2014 och därefter Finland och Baltikum 2015.
Som ett första steg i expansionen har OP Systems moderbolag, OP Gruppen, nu förvärvat Doppstadt Danmark AS. Det danska bolaget, med vd och 14 anställda, kommer fortsätta sälja Doppstadts sortiment av stationära och mobila återvinningsmaskiner samt irländska Finlays stenkrossar och siktar, dock under OP-gruppens paraply.
- Övertagandet blir ett lyft för de danska och norska kunderna, då vi kan hålla ett mycket större reservdelslager och därmed få kortare ledtider och ge en bättre och effektivare service i hela Norden. Samtidigt som respektive land har kvar sin personal och sin lokala förankring, säger Mats Olofsson, vd för OP System och delägare i OP Gruppen.
Mats Olofsson kommer att vara den samlande kraften i arbetet med att koordinera och utveckla den nya växande organisationen i Skandinavien/Baltikum.
- Det är ett omfattande arbete och därför anställer vi nu en ny vd till svenska OP System. Själv blir jag fortsatt stationerad i Billeberga, med en övergripande roll i en expansion som gör oss till ett ännu starkare val som partner i återvinnings- och avfallsbranschen, menar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078