23948sdkhjf

Alcoa konsoliderar återvinningen

Aluminiumåtervinnaren Alcoa har meddelat att man ämnar lägga ihop sin grupp som sysslar med återvinning av aluminium inom förpackningsmarknaden, Evemore Recycling, med sin inköpsgrupp för aluminiumskrot, till en enda organisation; Alcoa Recycling. Detta för att ytterligare öka mängden aluminium som kan smälta som till nya produkter.
- Genom återvinningen av dryckesburkar och annat aluminiumskrot återvann Alcoa cirka 640 000 ton externt aluminium 2012. Genom att nu slå ihop de två grupperna till Alcoa Recycling, kommer företaget maximalt kunna utnyttja sina resurser och komma in på marknaden med en enda, fokuserad verksamhet, säger Michael Boyle, vd för Metal Management vid Alcoa. Den stora majoriteten av våra partner på marknaden har möjlighet att förse oss med både skrot och använda burkar för återvinning. Den nya organisationen kommer nu att samspela med marknaden som en enhet, låter Boyle meddela.
Alcoa har till exempel ett slutet återvinningsprogram med flygplanstillverkaren Boeing, vilket ökar återvinningen av fallande skrot från flygplansaluminium. Vid starten samlades cirka 3600 ton högvärdigt aluminiummaterial i legeringsserierna 2000 och 7000 in. Programmet lägger också grunden till ökad skrotinsamling från Boeings underleverantörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093