23948sdkhjf

Ronneby först att satsa på cradle-to-cradle

Som första svenska kommun har Ronneby valt att satsa på Cradle to Cradle. Konsultbolaget Cowi har fått i uppdrag att utföra en analys av Cradle to Cradle-potentialen i regionen, vilket görs via intervjuer med lokala och regionala företag.
Cradle to cradle är ett designkoncept och en filosofi kring en utveckling där hållbarhet är absolut minimum. Det ska kunna appliceras på allt från material och produkter till processer, byggnader och städer. I grunden bygger teorin på att vi människor bör efterlikna naturens egna processer vid produktion, byggande och planering.
- Det är superhett med Cradle to cradle just nu, i Sverige har man dock inte arbetat så mycket med konceptet ännu. Den inventering som Ronneby kommun just nu gör är den första i sitt slag och det är väldigt spännande att få arbeta tillsammans med dem, säger Monika Walfisz, chef för miljöplanering på Cowi.
Målet med Cradle to cradle-konceptet för Ronneby är att identifiera den potential som vart och ett av företagen har – det vill säga hur företaget skulle kunna ta till sig och ha nytta av Cradle to cradle. Ett delmål är också att identifiera grupper av företag som skulle kunna samarbeta, till exempel kring materialförsörjning eller återvinning av resurser. Uppdraget genomförs i samarbete med det internationella forsknings- och konsultföretaget EPEA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047