23948sdkhjf

Miljömedveten festival med hög sorteringsvilja

Renova har fått förnyat förtroende att sköta avfallshanteringen på musikfestivalen Way Out West. Festivalen hålls i Slottsskogen i Göteborg, den 7-9 augusti.
- Det är väldigt glädjande att arrangören ger oss fortsatt förtroende! Vår styrka ligger i att vi är en aktiv partner som tillsammans med arrangören ständigt utvecklar avfallshanteringen, säger säljaren Filip Ryd.

Renova har tagit hand om avfallet på Way Out West sedan starten 2007. Likt tidigare år väljer arrangören att anlita Renova för arbetsledning under evenemanget. Utbildad personal leder funktionärernas arbete för att löpande hålla rent och sortera exempelvis burkar och petflaskor på plats. Detta är ett steg för att hålla en mycket hög sorteringsgrad och ett välstädat evenemangsområde. Arrangerande Luger beskriver själva samarbetet så här i den officiella Way Out West-appen: ”Way Out West har en exceptionellt hög återvinningsgrad. Tack vare att vi i Sverige är generellt duktiga på att både sortera och återvinna material; att våra matförsäljare, krögare, sponsorer, personal med flera, hjälper oss att bli bra på det; och genom att vi har starka partnern Renova som tillhandahåller både kunskap och praktiskt genomförande kan vi faktiskt generera positiv energi (inte bildligt alltså) från det som åter sätts in i systemet från festivalen. Viktigt är att vi fortsätter att inte använda några svåråtervunna kemikalier eller tungt avfall, samt så klart att vi hjälps åt att stoppa rester, flaskor, plast etc i de sorteringsstationer som tillhandahålls på och kring festivalområdet - det kan vi bli ännu bättre på!”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063