23948sdkhjf

VafabMiljös upptagningsområde utökas

Skinnskattebergs kommun lägger över ansvaret för hushållsavfall på VafabMiljö. De som har frågor kring hushållsavfall ska ringa VafabMiljö från 1 november istället för sin kommun.
Samtliga kommuner i Västmanland samt Heby och Enköpings kommuner är med i VafabMiljö kommunalförbund. Från den 1 november lägger Skinnskattebergs kommun över hanteringen av hushållsavfall på VafabMiljö.

- VafabMiljö kommer att ta hand om hela avfallskedjan, från att hushållsavfallet uppstår tills dess att det kommer till nytta igen. Detta gör att VafabMiljö kan samordna, utveckla och effektivisera verksamheten, säger Carina Färm, VD VafabMiljö.

Avfallsbranschen står inför stora förändringar. Bland annat ska återanvändningen och återvinningen öka. Det är bland annat för att klara dessa utmaningar som kommunerna i Vafabmiljö-regionen, Västmanlands län samt Enköpings och Hebys kommuner, utökar samarbetet. För att möjliggöra detta har VafabMiljö ombildats från ett kommunalt bolag till ett kommunalförbund.

- Förhoppningen med kommunalförbundet är att regionen kan fortsätta vara ett föredöme inom avfallsområdet, säger Carina Färm.

Redan tidigare har samarbetet utökats när det gäller hantering av hushållsavfall sedan Heby, Enköpings och Västerås kommuner lagt över hanteringen av hushållsavfall på VafabMiljö kommunalförbund. Fagersta och Norbergs kommuner har också lagt över hanteringen av hushållsavfall till VafabMiljö men där ringer hushållen fortfarande till NVK, Norra Västmanlands kommunalförbund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078