23948sdkhjf

Mobil återvinningscentral till väsbyborna

Upplands Väsby var först ut när SÖRAB börjar rulla ut sina mobila återvinningscentraler. Centralen uppskattades av besökare och många som hade vägarna förbi stannade till för att få mer information.
– Den mobila återvinningscentralen är ett sätt att ge de hushåll som inte har tillgång till bil samma service som återvinningscentralen i Smedby erbjuder. Vi hoppas att ökad tillgänglighet ska leda till ökad återvinning och enklare hantering, särskilt när det gäller grovavfall och textil, säger Fredrik Karlsson avfallschef i Upplands Väsby kommun.

Under testperioden som pågår från 2 november 2015 till 25 april 2016 kommer den mobila återvinningscentralen att vara på plats i centrala Upplands Väsby varannan vecka vid helgfria måndagar. Där kan hushåll från hela Väsby lämna sitt grovavfall.

– Upplands Väsby är en föregångskommun när det gäller miljöarbetet, därför är det glädjande för mig att kunna inviga SÖRABs mobila återvinningscentral. Vårt mål är att vara den miljöbästa kommunen och genom att alla i kommunen hjälps åt att källsortera och återbruka kan vi nå detta mål, säger Ali Kashefi, ordförande i teknik- och fastighetsutskottet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064