23948sdkhjf

Grönt ljus för testbädd inom vatten och avfall

2019 ska en ny testbädd för vatten, avlopp och matavfall, stå klar för användning i Helsingborg, vilken ska bidra till att utveckla det nya systemet för insamling och hantering av mat- och toalettavfallet för ett nytt område i staden.
Vinnova har beviljat cirka fyra miljoner i bidrag för projektet Reco Lab, som ska byggas i Helsingborg. Bakom projektet står Helsingborgs stad, Nordvästra Skånes Vatten- och Avlopp (NSVA) och Nordvästra Skånes Renhållning (NSR), som kommer driva projektet tillsammans med en mängd partners.

Testbädden ska skapas i direkt anslutning till en utvecklingsanläggning intill stadsförnyelseområdet H+. Den ska vara en öppen, fysisk och virtuell testmiljö och mötesplats för privata och offentliga aktörer tillsammans med akademin.

I den samma ska nya tekniska lösningar och tjänster inom vatten och avfall utvecklas i förbindelse med att ett unikt sorterande avlopps- och avfallssystem installeras.

-Med testbädden vill vi göra det möjligt för aktörer att forska och utveckla inom hela kedjan från tekniska laboratorietester till beteendestödjande kommunikation för både insamling och behandling med de boende i fokus, säger Marinette Hagman, ansvarig för forskning och utveckling på NSVA.

Stadsförnyelseprojektet H+ syftar till att utveckla ett hamn- och industriområde i centrala Helsingborg till flera nya stadsdelar som ska ge plats för nya invånare, företag och mötesplatser. Området ska vara förebild för stadsutveckling med en hållbar social, kulturell och fysisk miljö. /NSR AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078