23948sdkhjf

Reko Sundsvall ingår nu i MittSverige

Från och med 1 januari ingår avfallstjänster i MittSverige Vattens verksamhet i Sundsvall. Med ett nytt affärsområde utökar MittSverige Vatten-gruppen sin verksamhet.
Reko Sundsvalls medarbetare och verksamhet flyttas därmed över till MittSverige Vatten och därmed vill man skapa positiva förutsättningar för avfallsfrågorna ur ett långsiktigt perspektiv.

- Vi har jobbat intensivt för att förbereda Rekos övergång och är övertygade om att beslutet kommer att skapa goda förutsättningar för hållbara avfallstjänster både inom Sundsvalls kommun och på sikt även regionalt, säger Arianne Sundman, styrelseordförande i Reko Sundsvall.

Till en början kommer kunderna inte att märka någon större skillnad. Verksamheterna kommer utåt sett att leva vidare parallellt under våren.

- På sikt blir det enklare för våra kunder. Vatten- och avfallstjänster är två viktiga samhällstjänster av liknande karaktär. I första steget är gemensam kundtjänst och webbplats några av fördelarna som vi direkt kan peka på, säger Micael Löfqvist, vd för MittSverige Vatten.

En annan tydlig förändring är att MittSverige Vattens logotyp kommer synas där Reko brukar finnas, som på sopbilar, fakturor och återvinningscentraler.

Reko Sundsvall blir delägare i MittSverige Vatten enligt samma princip som Sundsvall Vatten AB, Timrå Vatten AB och Nordanstig Vatten AB. Reko kommer att äga de återvinningscentraler inom Sundsvalls kommun som är förknippade med det kommunala renhållningsuppdraget. Även avfallstjänsterna i Timrå och Nordanstig kan på sikt komma att ingå i MittSverige Vattens verksamhet.

- Sundsvall först ut. Till att börja med gäller det att sätta ramarna runt det samarbetet. Men att samköra vatten- och avfallstjänster i tre kommuner skulle bidra ytterligare till att vi kan utveckla och bibehålla avfallskompetens, samtidigt som vi utvecklar hållbara system och gränsöverskridande arbetssätt, menar Micael Löfqvist, som från 1 januari 2016, också är vd för Reko Sundsvall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094