23948sdkhjf

Nytt avfallslabb för plockanalyser

Helsingborgsbaserade Envir AB investerar i Skandinaviens första utvecklade labb för plockanalyser.

Det egna labbet är en naturlig utveckling för att utveckla de tjänster som Envir genomför åt sina uppdragsgivare, heter det i ett pressmeddelande. Labbet får en total yta på 450 kvm där upp till fem st plockanalyser kommer att kunna genomföras simultant. Placeringen av labbet blir i Ängelholms kommun.


Något som är viktigt vid genomförandet av plockanalyser är arbetsmiljön. Många gånger får sorteringspersonalen arbeta i kalla och fuktiga miljöer. Så blir det inte i det nya labbet, som blir en anläggning med värme och ett speciellt utformat ventilationssystem som medför att man slipper ventilationsproblem för såväl sorteringspersonal som omgivning. Uppdragsgivaren behöver inte heller tänka på att ställa lokaler till förfogande.


Till labbet kommer plockanalyser från hela Sverige att skickas. Analysmaterialet transporteras till Ängelholm i Envirs unika transportsystem och i labbet kan kärlen med analysmaterial successivt tömmas via lyftbord på sorteringsytorna. Placeringen av labbet är vald med tanke på lastbilstransporter. Här får man närhet både till E4 och E6 vilket garanterar effektiva transporter. Inflyttning i labbet beräknas att ske i april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079