23948sdkhjf

Hans Andersson Recycling säljs till Veolia

Veolia Nordic har avtalat med Hans Andersson Holding AB om att förvärva Hans Andersson Recycling AB med tillhörande dotterbolag, ett tiotal hel- eller delägda bolag över hela Sverige som 2015/16 tillsammans omsatte 1,5 miljarder kronor och erbjuder återvinning för branscher som kontor, fastighet, industri och verkstad. Veolia Nordic har även träffat en överenskommelse med Corvara industri- och skadeservice AB om att förvärva Corvaras verksamhet inom industrirengöring. Denna omsatte i Sverige ca 475 MSEK 2016.

Genom förvärven får Veolia en stark ställning inom avfallshantering i Sverige, vilket tillsammans med den befintliga verksamheten inom energi, vatten och tekniska underhållstjänster gör att företaget nu kan erbjuda sina kunder på den nordiska marknaden hela koncernens tjänsteutbud av skräddarsydda miljötjänster.

– Förvärven av Hans Andersson Recycling och Corvaras verksamhet inom industrirengöring utgör en väsentlig utveckling av Veolias närvaro i Norden. Vi går inte bara in på en ny marknad i Sverige, utan lägger också till kompletterande tjänster och expertis som våra kunder kan dra nytta av. Den nordiska verksamheten blir mer komplett som helhet och i linje med koncernens globala erbjudande och mission att bidra till en cirkulär ekonomi. Samtidigt får Hans Andersson Recyclings och Corvaras kunder tillgång till och kan dra nytta av Veolias övriga tjänster, säger Håkon Vist, koncernchef Veolia Norden i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Hans Andersson Recycling förväntas vara klart 31 augusti 2017, medan förvärvet av Corvaras verksamhet inom industrirengöring väntas vara klart 1 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.104