23948sdkhjf

Världens största strandstädning på lördag!

Det städas ordentligt runt jordklotets hav, sjöar och vattendrag just nu. I över hundra länder gör hundratusentals ungdomar insatser för att minska marin nedskräpning i den världsomspännande satsningen International Coastal Cleanup, Strandens Dag. Här i Sverige samlas i helgen ungdomar från 50 föreningar som tillsammans städar 220 kilometer svenska stränder - i samarbetet #Städamera.

Bakom #Städamera ligger Idrottens miljöorganisation Städa Sverige och miljöföretaget Pantamera, två aktörer som sedan många år jobbar för en renare miljö, ökad återvinning och ett hållbart samhälle. Det är sjätte året som Strandens Dag genomförs i hela landet, från Ystad till Kalix, och intresset är större än någonsin, berättar Mats Wesslén, VD för Städa Sverige:

– Vi har plockat skräp i många år. Vi vet hur viktigt vårt arbete är. Nu ser vi också att de gemensamma krafterna för upprensning av våra hav, sjöar och vattendrag blir allt starkare. Både internationellt och här i Sverige, där regeringen också anslår miljardbelopp för miljö, klimat och renare hav. Städa Sverige har ett nära samarbete med Ocean Concervancy som arrangerar det internationella eventet och vi känner att vår insats verkligen gör skillnad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078