23948sdkhjf

Skara Sommarland tar krafttag mot matsvinn

Över 285 000 gäster besökte Skara Sommarland i somras och vattenparken har även arbetat hårt med hållbarhetsfrågor. Bland annat har man tagit ett rejält krafttag för att motverka matsvinnet, något som gav resultat. På bara en säsong har man minskat matsvinnet med hela 60 procent.

Under nya vd:n Janne Nilssons ledning har Skara Sommarland tagit krafttag kring hållbarhetsfrågor som återvinning och källsortering. I samtliga personalutrymmen och på campingen står nu behållare med fraktioner för just det avfall som hanteras där, en åtgärd som minskat det brännbara avfallet med 25 procent vilket motsvarar ca 35 ton avfall.

Personalen som jobbar i matkioskerna har även sorterat sitt matavfall. Behållarna placerades på en ställning med hjul så att den enkelt kan flyttas dit maten hanteras för tillfället. På detta sätt blev det också tydligt vad och hur mycket som finns i den, vilket skapar ett motstånd mot att slänga mat. För att få en riktig överblick valde Skara Sommarland även att väga matavfallet. Det visade sig att i början av säsongen slängdes cirka 100 gram mat per besökare. I augusti var den siffran nere på 40 gram.

Det är inte bara matsvinnet och det brännbara avfallet som minskat. Satsningen på källsortering har även lett till att den totala mängden sopor minskat med 10 procent, något som Janne Nilsson tror beror på en ökad medvetenhet inom hela företaget.

– Jag utgår från att alla vill göra rätt och nu har vi sett till att de kan det också, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174