23948sdkhjf

Sortering under lupp på Öland

Det jäser på Öland.

Eller rättare sagt, det som borde jäsa och bli biogas förbränns istället, vilket lett till en del upprörda känslor både på ön och på fastlandet.

Bakgrunden är att boende i Borgholm i tre år sorterat sitt matavfall för att detta skulle rötas till biogas och och biobränsle i KSRR:s anläggning Moskogen. Så har det dock inte blivit enligt Ölandsbladet. Matavfallet har istället förbränts i Nybro och anledningen till det är att soporna har för dålig kvalitet, med för många lösa föremål i. Det säger KSRR:s kommunikationsansvariga Ulrika Bergström till Ölandsbladet. Hon klargör också att Borgholms kommun är ”sämst i klassen” när det gäller att informera sina kunder om vad som är rätt och fel i sopkärlen.

Ölandsbladet har också talat med styrelseordföranden i Borgholm Energi AB, Carl Malgerud (M) som säger sig vara oerhört förvånad över att soporna inte sorterats som avtalat. Han säger till tidningen att han känner sig lurad. Dessutom konstaterar han att man betalat KSRR för optisk sortering och att de därmed borde vara återbetalningsskyldiga när en sådan sortering inte skett.

Fortsättning i diskussionen lär följa……

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079