23948sdkhjf

Ger Putin råd om avfallshantering….

Gästrike återvinnares förbundsdirektör Thomas Nylund är åter inbjuden till Ryssland. I maj 2016 deltog han som föredragshållare på Handelshögskolan i Moskva i ett seminarium som den svenska ambassaden ordnade tillsammans med IKEA ”Sustainability Examples from Sweden”.

Nu har en ny inbjudan kommit via den svenska ambassaden i Moskva om att delta som föredragshållare på en stor avfallsmässa, WASMA , i Moskva idag den 17 oktober. På mässan deltar från Sverige även bland andra Volvo Trucks, SKF och IKEA.

Dessutom är Thomas Nylund inbjuden att medverka i ett expertmöte med president Putins ”Council for Civil Society and Human Rights”. Det är ett rådgivande organ som nu håller på att bereda ett förslag om utveckling av avfallshanteringen i Ryssland, ett förslag som ska presenteras för president Putin.

- Det här känns väldigt smickrande att bli inbjuden till, säger Thomas Nylund i ett pressmeddelande. 

- Det märks att hållbarhet liksom miljö-, klimat- och avfallsfrågorna står högt på agendan överallt i världen. Genom att dela med oss av våra kunskaper och utbyta erfarenheter inom området, kan vi verkligen bidra till, och verka ” för en värld som räcker längre”.

Från Moskva åker Thomas Nylund direkt till Belgrad i Serbien där han ska medverka som rådgivare i ett stort SIDA-projekt som också handlar om hållbarhet och miljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142