23948sdkhjf

Möbelmärkning vann hackathon

Hackathonet Re:invent & Re:make har genomförts för andra gången i höst.

Denna gång i Malmö och där gick det vinnande bidraget under namnet Re-Markable. Idén knyter an till konstvärldens proveniens. Re-Markable är en märkningstjänst för möbelföretag och ska bidra till en mer positiv syn på återbrukade möbler, dels genom att ta fasta på och lyfta fram möbelns historia och dels genom att marknadsföra möbelföretagets satsningar på cirkulära affärsmodeller. Juryns motivering löd: 

Den vinnande idén Re-Markable synliggör återbruk och engagerar producenten att ta ansvar för produkter under hela livscykeln. Idén bygger på transparens och nyttjar produkternas historia för att öka dess värde och attraktivitet. Re-Markable består av en fysisk märkning och en digital kod som gör lösningen extra intressant både för producenten, marknaden samt slutanvändaren. Modellen är flexibel, utvecklingsbar och kan skalas upp och fungera som en lösning inom andra branscher och områden.

- Det har varit väldigt roligt och lärorikt att vara med på hackathonet och att vi vann känns förstås helt fantastiskt. Det ska bli kul att ta detta vidare nu och vi ser en stor potential i att knyta an vår idé till andra företag, institutioner och organisationer som strävar mot samma mål och som vi kan bygga vidare på, säger Anna Gudmunsdottir, som var del av det vinnande Malmö-teamet, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125