23948sdkhjf

Största affären för umeåföretaget

Umeåföretaget Allmiljö har vunnit en stor upphandling gällande insamling av hushållsavfall i åtta kommuner i Västmanland.

Närmare bestämt är det Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar där Allmiljö från och med oktober nästa år ska hämta avfallet.

Avtalet är värt mer än 175 miljoner kronor, fördelat på cirka 25 miljoner kronor per år under sju år inklusive förlängning.

- Det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia, säger Stefan Johansson, VD för Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen AB.

- Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen, berättar Stefan Johansson vidare.

De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas. Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, så med biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

Insamlingen av hushållsavfall i Västmanland sker för närvarande i kommunal regi, genom Vafab Miljö, som i och med detta avtal kommer att bli Allmiljös uppdragsgivare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093