23948sdkhjf

Lanserar mobil sopsug

Logiwaste utökar med ett affärsområde för mobil sopsug. 

Därmed kan man erbjuda samma möjlighet till effektiv och hygienisk avfallshantering för mindre och mellanstora fastigheter, som för större bostadsområden. 

Mobil sopsug är framförallt anpassad till mindre flerbostadshus och vårdhem. Logiwaste har sedan lanseringen fått en flygande start i satsningen. På kort tid har bolaget fått kontrakt på ett flertal mobila sopsugslösningar i både Norge och Sverige.

Mobil sopsug är nära besläktad med stationär sopsug och delar till viss del också teknik. Mobila system använder till skillnad mot stationära en lagringstank som mellanlagring istället för röravsnitt och ventiler. I en mobil lösning sugs avfallet direkt till en sugbil via en dockningspunkt medan avfallspåsarna i stationära system sugs till en terminal med containrar.

Fördelarna med båda systemen är däremot desamma. Med en mobil sopsugslösning kan mindre områden få tillgång till de fördelar som större sopsugssystem erbjuder i form av en effektiv avfallshantering, en renare närmiljö och minskad tung trafik i närområdet.

För användaren som ska slänga sitt avfall skiljer sig mobila system inte nämnvärt mot den stationära motsvarigheten. Användaren ser fortfarande bara inkastluckan där avfallspåsarna slängs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094