23948sdkhjf

Tre gånger fler prylar räddade till återbruk

Återbruksprojektet Länge Leve Prylen, som syftat till att minska avfallsmängderna i regionen nordvästra Skåne, konstaterar ett resultat långt över förväntan.

Slutrapporten visar att mängden insamlade prylar och möbler som räddats till ett nytt liv har tredubblats jämfört med samma period föregående år. Samtidigt har stölderna minskat och kvaliteten på det material som samlats in har ökat.

– En stor framgångsfaktor är den ökade dialogen med kunderna, men också inom företaget och med externa aktörer. Här har vi nu bättre diskussioner med våra samarbetspartners, som kunnat erbjuda tätare hämtning av återbruksmaterial på både helger och vardagar, berättar Anna-Karin Falkenström, enhetschef på NSR AB.

Under projektperiodens tio veckor (veckorna 39 till 48 2017) var den genomsnittliga mängden insamlat material till återbruk 13,3 ton per vecka i Helsingborg och Ängelholm. Under samma period 2016 samlades endast in 4,7 ton per vecka.

En orsak till det lyckade resultatet är extra bemanning på återvinningscentralerna. Tre personer från Helsingborgshems Eget driv gjorde fina insatser genom att bidra till ökad service, säkerhet och allmän ordning. Efter projektperioden har en person fått fortsatt anställning.

– Vi ser att kvaliteten på det som lämnas till återbruk blir bättre och stölderna minskar när vi har fler anställda som rör sig ute bland kunderna. Därför känns det bra att vi fick fram medel till att behålla en del av den extra hjälpen, säger Anna-Karin Falkenström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093