23948sdkhjf

Skånsk tävling ska minska matsvinn i Europa

Mjuk palsternacka och morot blev grymt goda grönsaksbiffar, bruna bananer och utgången yoghurt blev smarrig smoothie och gamla ägg blev monstermuffins.

Det är några av barnens bästa tips i utmaningen Resterkocken. Tävlingen pågick under hösten 2017 och engagerade många matintresserade skånska ungdomar. Nu är Resterkocken ett av två bidrag från Sverige i den internationella tävlingen Europa Minskar Avfallet.

-Fantastiskt kul, säger Ann Thorén, projektledare. Tillsammans med våra fjorton ägarkommuner ville vi sätta fokus på hur matsvinnet kan minska och uppmaningen blev att rädda mjölken med kort utgångsdatum eller leta fram förra årets grötris i skafferiet och berätta hur man gör ett supersmarrigt mellanmål.

Sammanlagt 109 recept anmäldes till tävlingen som varade under sex veckor och avslutades under Europa Minskar Avfallet-veckan. Recepten finns på www.resterkocken.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077