23948sdkhjf

Innovativ transportbanelösning förenklar i Finland

När wellpappstillverkaren DS Smith behövde byta ut sin transportbanelösning i finska Tammerfors så efterfrågade de en innovativ lösning.

Presona antog utmaningen och levererade ett system med färre rörliga delar och som är enklare att underhålla och städa.

2015 insåg DS Smith att de behövde byta ut sin transportbanelösning. Transportbandet var kopplat till två balpressar från Presona som balade spill från wellpappstillverkningen och hade skött sitt jobb väl i över 20 år. Men nu behövde denna lösning bytas ut. Det gamla systemet innehöll bland annat en vertikal lyft och slutade fungera ibland. DS Smith började leta efter en ny lösning, helst något “innovativt”.

Presona installerade den nya lösningen 2016. Lösningen är enklare än den gamla och därmed mer driftsäker. Till skillnad från de gamla transportbanorna så har alla delar i den nya lösningen samma höjd över golvet. Den är också konstruerad så att det är enklare för personalen att komma åt för städning och underhåll. Den centrala delen i den nya lösningen är en automatisk vagn som kör på räls för att hämta balar från de två balpressarna. 

Här finns en film som visar anläggningen:

Nu summerar underhållschefen Seppo Soisenniemi sina erfarenheter av lösningen hittills:

– Den nya transportbanelösningen är enklare att använda och tar upp mindre plats i rummet vilket gör åtkomligheten bättre. Vi är mycket nöjda, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096