23948sdkhjf

Sparade en miljon måltider genom minskat matsvinn

För ungefär ett år sedan startade satsningen på att minska matsvinnet på IKEA. Sedan dess har man sparat en miljon måltider. 

Engagerade medarbetare och en enkel teknisk lösning är framgångsfaktorerna för satsningen som kallas ”Maten är värdefull”. Genom en smart lösning mäts och rapporteras matavfallet i varuhusens restauranger, bistros och Swedish Food Markets. Hittills har 35 procent av alla varuhus i världen implementerat lösningen, medan andra varuhus är i startgroparna.

- Vi har höga ambitioner och ett mål att minska matavfallet med 50 procent till augusti 2020. Vi är glada att berätta att de första resultaten är väldigt lovande. Alla varuhus som implementerat lösningen visar en märkbar minskning av matavfall efter bara några månader. Det är en stor motivation för oss att fortsätta arbeta tillsammans med IKEA-medarbetare runt om i världen, säger Michael La Cour, VD IKEA Food Services AB.

En måltid motsvarar 450 gram i bolagets beräkning. 450 000 kg matavfall har minskats, vilket motsvarar tre måltider om dagen för 1000 människor ett helt år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094