23948sdkhjf

De återvinner för livet

Söndag den 18 mars är det Global Recycling Day, som vi tidigare rapporterat.

Ett av de företag som är med och uppmärksammar den här dagen är Suez Recycling. Idag presenterar man resultatet av den återvinning man åstadkommit tillsammans med kunderna genom att lansera sin hållbarhetsredovisning för 2017. Dessutom skänker man en krona för varje återvinningsbehållare som töms idag till UNICEFs arbete för att skapa en bättre tillvaro för alla barn.

Global Recycling Day är en dag instiftad av Bureau of International Recycling (BIR) som handlar om att lyfta fram den betydelsefulla rollen som återvinningsindustrin spelar i vår gemensamma framtid. BIR vill genom sin manifestation förändra synen på återvunnet material till att uppfattas som vad det verkligen är: en viktig råvara, en betydelsefull resurs.

- I 2017 års redovisning vill vi på ett tydligare sätt visa hur Suez ser på hållbarhetsaspekterna inom ramen för vår verksamhet, och hur den påverkar såväl medarbetare som kunder och vår omgivning. Vi kan återigen redovisa en hög återvinningsgrad, 91 %, vilket visar att vi är en samarbetspartner att lita på i arbetet med omställningen till en cirkulär ekonomi, säger Mårten Widlund, VD Suez Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096