23948sdkhjf

Lägger ner miljardprojekt för produktion av biogas

I fjol meddelade Göteborg energi att man ville sälja biogasanläggningen Gobigas, nu avslutas miljardprojektet.
Göteborg energi meddelar att styrelsen, vid ett styrelsemöte den 28 mars, valt att avsluta projektet Gobigas 1, en demonstrationsanläggning för storskalig produktion av biogas av skogsråvara.

I april 2017 rapporterade vi om hur bland annat skenande byggkostnader med flera miljoner låg till grund för att Göteborg energi sökte nya ägare till projektet.

Läs också: Biogasanläggning säljs efter ekonomiskt fiasko

I en kommentar till SVT Nyheter Väst säger Alf Engqvist, vd för Göteborg energi, att det totala investeringsbeloppet i projektet uppgår till mellan 1,8 till 1,9 miljarder kronor.

Avslutar projektet i förtid
Nu meddelar alltså Göteborg energi att man avslutar projektet, och Alf Engqvist säger i ett pressmeddelande att man inte har kunnat nå en rimlig överenskommelse med de intressenter som funnits.

– Vi har det senaste året bedrivit ett intensivt arbete för att hitta en ny ägare till Gobigas. Diskussioner har förts med ett flertal intressenter men vi har inte nått en överenskommelse inom de ramar vi kan acceptera, säger han i pressmeddelandet.

– Ledningen och styrelsen har mot bakgrund av den stora ekonomiska påverkan som Gobigas har på koncernens verksamhet och efter bolagets dialog med Energimyndigheten, tagit beslut att avsluta projektet i förtid.

Bolaget kommer att avveckla driften och verksamheten i anläggningen, men man meddelar samtidigt att man planerar att konservera anläggningen och behålla den under en tid framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093