23948sdkhjf

Förhinder för Enviro i Kina

I december meddelade Enviro Systems att förändrade lokala regelverk försenade avtalet med Vanlead i Kina. Nu meddelar man att lokala regelverk förhindrar det gemensamma projektet med Vanlead i Guangzhou.

De två parterna Scandinavian Enviro Systems AB och Guangzhou Vanlead ECO Technology Co. LTD har arbetat hårt för att etablera en återvinningsanläggning för däck med en kapacitet på 30 000 ton per år på Vanleads fastighet i Guangzhou, Kina.

Som resultat av att kinesiska myndigheter nyligen implementerade mer strikta regelverk relaterade till den specifika sitens geografiska läge har projektet utvärderats på nytt.  Det nya regelverket innebär att siten inte är godkänd för produktion och hantering av petrokemiska ämnen med en flampunkt under 60°C. Detta innebär att projektet inte kan realiseras på den av kunden utsedda platsen.  

– Det är uppmuntrande att en stor däckproducent tar den här typen av initiativ och bekräftar kvalitén på vår teknologi och vårt kimröksmaterial. Det är självklart minst lika ledsamt att vi inte får möjlighet att genomföra ett projekt på den här siten efter allt hårt arbete båda teamen har lagt ned under lång tid, säger Thomas Sörensson vd, Enviro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112