23948sdkhjf

Förbinder sig att återvinna en halv miljard kaffemuggar

Costa Coffee är en av Storbritanniens mest populära kaffekedjor. Nu blir man först i landet att åta sig att återvinna lika många kaffemuggar som man sätter på marknaden.

Åtagandet innebär att man år 2020 kommer att återvinna ca 500 miljoner muggar per år, vilket alltså är lika många muggar som man själva säljer och ca en femtedel av alla takeawaykaffemuggar som årligen säljs i UK.

Nyckeln till en vettig återvinning av muggarna är en fungerande insamling och att de hamnar hos rätt återvinningsanläggningar. För närvarande finns det tre pappersbruk i UK som kan återvinna kaffemuggar (James Proper, ACE UK och DS Smith). För se till att muggarna samlas in så kommer Costa Coffee att betala 70 pund per ton insamlade muggar till de insamlande företagen, en åtgärd som höjer värdet på avfallet idag från 50 pund per ton till 120 pund per ton. Därmed blir det ekonomiskt fördelaktigt för aktörerna att skapa infrastruktur och processer för att samla in, sortera och transportera kaffemuggar till återvinningsanläggningar. Färre muggar kommer därmed att hamna på deponi.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08