23948sdkhjf

Storbrand på Filbornatippen i Helsingborg

Larmet om branden kom vid 12.45-tiden och flera enheter från räddningstjänsten skickades till platsen. Enligt Helsingborgs Dagblad härjar branden på det som kallas för sorteringsplattan.

– Det är restavfall som sedan ska sorteras så det kan vara lite av varje som brinner, allt från sopor till virke, säger Ronny Möller vid räddningstjänsten i Helsingborg.

Elden bekämpas bland annat med hjälp av tre stora vattenkanoner. På plats finns också sex tankbilar med vatten.

Branden är omfattande och NSR som driver återvinningsanläggningen bistår räddningstjänsten i släckningsarbetet genom att med hjälp av hjullastare försöka dela upp den stora högen med sopor i flera mindre.

En av de vattenkanoner som används kommer från Ängelholms flygplats.

– Den råkade vara hos oss här i Helsingborg på en övning och de erbjöd sig att hjälpa till. Den brandbilen har en större tank än våra och har också en större kastlängd på sin kanon vilket gör den användbar, säger Ronny Möller till Helsingborgs Dagblad.

Röken som väller upp från återvinningsanläggningen är inte nyttig att andas in och även om räddningstjänsten inte gått ut med någon allmän varning vill Ronny Möller ändå uppmana dem som hamnar i rökens väg att stänga dörrar och fönster för att i möjligaste mån undvika den.Just nu blåser dock röken in mot land så faran är inte överhängande.

– Röken stiger också ganska snabbt just nu, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141