23948sdkhjf

PVC-återvinning slår nytt rekord

PVC-industrins frivilliga åtagande för hållbar utveckling, VinylPlus, är ett föredöme för hur en hel bransch kan arbeta för att uppfylla de Globala målen för hållbar utveckling, som antagits inom FN.

Nyligen har lägesrapporten för VinylPlus presenterats och återvinningen av PVC slog nytt rekord under 2017 med 639 648 ton. Det motsvarar nästan 80 procent av målet för 2020, som är 800 000 ton, skriver Ikem på sin hemsida.

- VinylPlus är speciellt eftersom det är ett framgångsrikt frivilligt åtagande av hela PVC-materialets värdekedja. Alla jobbar tillsammans för ett hållbart samhälle med PVC. Med VinylPlus har den europeiska PVC-industrin ställt upp tydliga och ambitiösa mål och vi är väl på väg att nå dem, kommenterade Josef Ertl som är ordförande i VinylPlus.

PVC-branschen gjorde sitt första 10-åriga åtagande redan år 2000. När EU-kommissionen nu presenterat en strategi för plast i cirkulär ekonomi, och uppmanar till frivilliga åtaganden, betraktas PVC-branschen som en förebild.

- Vårt frivilliga åtagande bidrar till mer än den cirkulära ekonomin, säger Brigitte Dero som är chef för VinylPlus. Det omfattar många andra områden som är viktiga för en hållbar utveckling, till exempel energi- och klimatpåverkan, och ansvarig användning av additiv.

Sedan PVC-branschens frivilliga åtaganden startade 2000 så har totalt 4,2 miljoner ton PVC återvunnits.

Nu har ett produktmärke för VinylPlus tagits fram för att hjälpa beslutsfattare, konsumenter och inköpare med att identifiera de PVC-produkter som bättre bidrar till en hållbar utveckling. Produktmärket ska fokusera på PVC-applikationer för bygg- och anläggningssektorn. Den första produktgruppen där märket implementerats är fönstersprofilsektorn och sex företag ansökte om det under 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109