23948sdkhjf

Domeij leder delegation för cirkulär ekonomi

Åsa Domeij har av regeringen utsetts att leda delegationen för cirkulär ekonomi.

För att stärka omställningen till en resurseffektiv, cirkulär och biobaserad ekonomi inrättar regeringen en delegation för cirkulär ekonomi. Nu utses Åsa Domeij till dess ordförande, tillsammans med åtta ledamöter. Delegationen ska ge råd till regeringen, utarbeta en strategi samt identifiera hinder, behov av utbildning och information inom cirkulär ekonomi. Den ska också vara ett kunskapscentrum och en samordnande kraft för omställningen, både på regional och nationell nivå.

− Det är viktigt att delegationen nu kommer på plats. Vi är mycket glada att Åsa Domeij har tackat ja till rollen som ordförande i delegationen. Åsa har stor erfarenhet av att leda komplexa processer, säger miljöminister Karolina Skog.

− Delegationens arbete ska bidra till minskad miljö- och klimatpåverkan och samtidigt underlätta för svenskt näringsliv att ligga i framkant på globala marknader, säger innovations- och näringsminister Mikael Damberg.

Åsa Domeij är hållbarhetschef på Axfood och har tidigare arbetat som politiker, agronom och riksdagsledamot. Åsa var ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott 1988 – 1990 samt dess vice ordförande 2002 – 2006.

Övriga ledamöter är Caroline Ankarcrona (IVA), Catrin Gustavsson (Södra), Anna Felländer (KTH), Klas Gustafsson (Tekniska Verken, Linköping), Lina Bergström (Återvinningsindustrierna), Monica Bellgran (KTH), Weine Wiqvist (Avfall Sverige) och Jonas Carlehed (IKEA).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14